Posted on

Illatlények az olajokban

A növények duzzadó magjában, csírájában az éltető napfények hatására keletkező olajokról manapság keveset tudunk, és nem is értéküknek megfelelően használjuk. A mindennapi életünkben ugyan sokféle olajat használunk: étel- és fűszerolajokat, parfüm- és illó olajokat, bizonyos fokig masszázs- és orvosi olajokat, de nagyon keveset. Az olaszországi Olíva és Olaj Múzeum kutatása szerint egy i.e. V. századi görög ember évente 55 liter olajat fogyasztott, ebből 20 litert étkezésre, 3 litert világításra, 2 litert kultikus szertartásokra, és ami meglepő: 30 litert a testi higiénére, valamint fél litert gyógyszerként fogyasztott el.

Ma a növényi olajak higiénés és gyógyászati felhasználásának új kultúrájára van szükség.

Van behoznivalónk az étkezésnél is, de különösen fontos a mai ember számára, hogy minél több természetes, jó mínőségű, 100 %-os biológiai termesztésből készült olajat használjon testápolási, kozmetikai és orvosi-gyógyászati célokra. A növényi olajok biokémiai felépítése nagyon hasonló a bőr zsíranyagaihoz. értékes hatóanyagokat – ásványi anyagokat, vitaminokat, antioxidánsokat, szín- és ízanyagokat stb. tartalmaznak. Az olajok tisztítanak, hidratálnak, táplálják és védik a bőrt, regenerálnak, frissítenek, gyógyítanak és rugalmassá teszik a bőrt.

Az olaj azonban a natúrkozmetikai és fitoterápiai hatásai mellett sokkal nagyobb jelentőséggel is bír. Az olaj, mint a Nap tűzerejével áthatott növényi szubsztancia, nem csupán a bőrt, hanem a teljes Embert és az Én-erőket támogatja, erősíti. A masszázsokkal, bedörzsölésekkel, de akár a házi testápolás során bevitt gyógyhatású olajok nemcsak a test számára fontosak, hanem az ember lelki, szellemi organizmusának is. Mert az olajban nem csupán az olajat csodáljuk, hanem azt a folyamatot is, ahogyan létrejött, és azt a belső, kozmikus eredetű szubsztanciát, amit hordoz magában. Rudolf Hauschka így ír erről: A magkezdemény egy olyan „edény, amely felveszi magába a világperifériáról visszasugárzott illatlényt. E lény tűzereje átmelegíti és áthatja a létesülő képződményt; ennek az együttműködésnek a kifejezéseként jön létre előttünk az olaj szubsztanciája.”

Posted on

Újdonságok a 40-es szülinap kapcsán

Az Argital cég 40. szülinapját Bolognában ünnepeltük meg szeptemberben, melyen az Argital Magyarország is hivatalos vendég volt. Hamarosan feltesszük magyar felirattal azt a kisfilmet, melyet a kintiek készítettek a cégről. Mi itthon november közepére tervezünk néhány újítást, mindenekelőtt a honlapunk fog megújulni: az alaphonlap egyesül a webáruházzal és egy platformon lesz minden elérhető az érdeklődőknek, viszonteladóknak, vásárlóknak. Új készítményeket is bevezetünk a hazai piacra: a Mi Fido állatkozmetikai készítményeket, a Multiuso tisztítószert, valamint a nagyon finom Echinacea szirupot. Hamarosan lesznek egyéb meglepetések is. Aktívabbak leszünk és elmondjuk sokszor azt a tényt, hogy az Argital 40 éve, születésétől kezdve hangsúlyt fektet rá, hogy készítményei teljesen természetes alapanyagokból, szubsztanciákból, növényekből készüljenek, így az első, teljesen bio márkák között van.

Posted on

Az olaj mint a Nap tűzerejével áthatott szubsztancia

Az olaj natúrkozmetikai és fitoterápiai hatásai mellett sokkal nagyobb jelentőséggel is bír. Az olaj, mint a Nap tűzerejével áthatott növényi szubsztancia, nem csupán a bőrt, hanem a teljes Embert és az Én-erőket támogatja, erősíti. A masszázsokkal, bedörzsölésekkel, de akár a házi testápolással bevitt gyógyhatású olajok nemcsak a test számára fontosak, hanem az ember lelki, szellemi organizmusának is. Mert az olajban nem csupán az olajat csodáljuk, hanem azt a folyamatot is, ahogyan létrejött, és azt a belső, kozmikus eredetű szubsztanciát, amit hordoz magában.

Posted on

TERMÉSZETES ÁPOLÁS MINDEN NAP

A FRISS, TISZTA ÉS EGÉSZSÉGES LÁBAKÉRT

Az év minden napján sok stressz éri lábainkat. Főleg a nyári hőségben. A kényelmetlen cipők is sok kárt okoznak. Természetes védelmet, teljes otthoni kezelést ajánlunk, ami tisztít, frissít, ápolja és könnyűvé teszi lábainkat.

A zöld agyag, a lábkrém és a Talkum hintőpor külön-külön és együtt is felüdülés lábainak.

További információ: www.argital.hu

 

Posted on

Van egy álmunk

Van egy álmunk. Úgy képzeljük, hogy az Argital készítmények jobbá teszik a világot, a Földet, jobbá az egészségünket és a bőrünket is. Igen, nagy szavak ezek, de mi hiszünk ebben. Jártunk Szicíliában ott, ahol a tengeri zöld agyagot kinyerik, jártunk az üzemben, ahol nagyon magas szakmai minőség mellett készülnek a krémek, olajok, ahol reggel euritmiával kezd a fiatalokból álló csapat, ahol keddenként Steiner Léleknaptárát olvassák közösen és ahol olyan igaz kutatómunka folyik, ami manapság ritkaságszámba megy. Az Argital filozófiája szerint csak olyan készítmények állíthatók elő, amelyek az ember és környezete egészségét, a test, lélek és szellem harmóniáját maximálisan figyelembe veszik. Az itt gyártott természetes kozmetikumok nem tartalmaznak kémiai összetevőket és tartósítószereket, és azokat sohasem tesztelték állatokon.

A hamarosan 40 éves céget Dr. Giuseppe Ferraro alapította, a mai napig az ő vezetésével folyik a kutatás, gyártás és értékesítés. Többször találkoztunk vele itthon és külföldön, és minden alkalommal meggyőződhettünk róla, hogy munkássága legmélyén az antropozófia iránti tisztelet van. Két évvel ezelőtt akkor fejlesztette ki az Ötnapos krémet és olajat, amikor elővette Steiner és Ita Wegman közös könyvét és az ott leírt esettanulmányból jött rá a Potentilla fontosságára. Kutatásait minden terméknél emberi igényre építi és ez ma különleges, hiszen nem a márkára, hanem a problémára koncentrál: nem egy újabb készítményt akar kifejleszteni, hogy legyen még egy eladható termék, hanem választ keres olyan kérdésekre, amit egy orvos, egy terapeuta, adott esetben egy beteg ember mond el neki. Szorosan együttműködik orvosokkal, biológusokkal, gyógyszerészekkel, sőt egyetemekkel, ahol minden új készítményt bevizsgálnak, tesztelnek és ahol az antropozófiai alapokon nyugvó kutatás eredményeit tudományosan is igazolják.

Április 21-én csatlakozunk a Sophianum Egészségközpont által szervezett AnthropoSophia Naphoz. Kérjük, csatlakozzon Ön is! Jöjjön el az egésznapos programra (Sophianum, 1015 Budapest, Hattyú u.14.), ahol más, antropozófiai alapokon nyugvó biokozmetikai márkák mellett természetesen Argital készítményeket is vásárolhat nagy kedvezményekkel. Délelőtt orvosok és terapeuták kínálnak kedvezményes kezeléseket, délután pedig érdekes előadásokat lehet meghallgatni (bővebb információ: www.sophianum.eu). A webáruházunk vásárlóinak pedig ezen az egy napon kedvezményes vásárlást teszünk lehetővé.

Posted on

Hozd magad formába az ARGITAL bőrfeszesítő és anticellulit készítményeivel!


Tőkéletes alakformálás az agyag segítségével
Az Argital zöld agyag nagyon hatékony a test alakformálásában, karcsúsításában és a bőr feszesítésében. A barnamoszatok és a borostyánkivonat, a tiszta avokádó növényi olaj, a valódi narancs esszenciális olaj és a tiszta forrásvíz nagyban hozzájárul az ápolás eredményességéhez.

Bőrfeszesítő, karcsúsító és alakformáló termékeink:

Posted on

Az Argital a Waldorf-intézményeket támogatja


Az Argital biokozmetikumok magyarországi forgalmazója úgy határozott, hogy az általa üzemeltetett veracosmetica.hu webáruház teljes nettó bevételének 3%-át a Magyar Waldorf Szövetségnek, a magyar Waldorf-iskolák és óvodák érdekképviseleti szervezetének adományozza.

Az Argital kozmetikumok megvásárlásával így a saját egészségeden kívül egy jótékony célért is teszel!

Az Argital és az Antropozófia kapcsolata

Az Argital termékek szicíliai gyártója a teljes tevékenységét az antropozófiai elvekre és értékekre alapozva végzi. Munkájának alapja az Antropozófia tanulmányozása, amely az embert test, lélek és szellem harmonikus hármas egységének tekinti. Az antropozófiai megismerés fényében a test és a bőr egészsége és jól-léte nem csupán az egészséges életviteltől és táplálkozástól függ, hanem egyúttal visszfénye a lélek derűjének és a szellem tudatosságának.

Az antropozófiai kutatásokat kiegészíti egy sor tudományos kísérlet is, melyeket az Argital cégen belül, illetve azon kívül is, egyetemi laboratóriumokban folytat.

Rudolf Steiner, az alapító, így határozza meg az Antropozófiát: „olyan megismerési út, mely az ember lényében lakozó szellemiséget a világmindenség szellemiségéhez kívánja vezetni.”

Posted on

Elindult a Veracosmetica.hu webáruház!

Örömmel értesítünk, hogy veracosmetica.hu néven elindult az Argital kozmetikumok hivatalos magyarországi forgalmazójának a webáruháza.

A webáruházban található termékeket raktárról, rövid határidővel, akár díjmentesen* szállítjuk.

Mi nem csak termékeket forgalmazunk, hanem arra törekszünk, hogy valóban tökéletes megoldást nyújtsunk a bőrállapotodra, ezért díjmentes online kozmetikai tanácsadással is állunk rendelkezésedre. Matulányi Veronika, az Argital magyarországi kozmetikai szakértője örömmel válaszol kérdéseidre.

Kozmetikai tanácsadás